GASTRIK, GERD, KEMBUNG PERUT, SEMBELIT, BUASIR DAN PENYAKIT PERUT YANG LAIN

JANGAN Cuba Bereksperimen Dengan Diri Sendiri Dengan Mengabaikan Atau Membiarkan Sahaja Tanpa Peduli Jika Anda Ada Gastrik, Gerd, Kembung Perut, Sembelit, Buasir Dan Penyakit Perut Yang Lain. Ia Boleh Membawa Kepada Kanser Usus Yang Sudah Menjadi Pembunuh No. 7 Di Malaysia

Siapa tak nak dapat menjalani hidup tanpa stress! Boleh fokus kepada ibadat, kerjaya dan hubungan keluarga. Bangun pagi dengan tubuh yang bertenaga dan tak mudah kena sakit. Pegi mana-mana ;

Tak perlu risaukan toilet

Kembung Perut Berpanjangan

mual teruk sampai tak boleh bernafas

Datang Pula Sembelit Memburukkan Keadaan

ramai rakyat Malaysia mengabaikan kesihatan perut dan proses penghadaman

Sebenarnya, ramai rakyat Malaysia mengabaikan kesihatan perut dan proses penghadaman . Hal ini banyak kali di laporkan dalam berita-berita arus semasa. Walaupun mereka cuba diet untuk mendapatkan tubuh badan yang sihat, membeli pelbagai vitamin dan supplemen yang banyak
campuran bahan, tapi mereka terlupa kepada satu perkara.

PETIKAN AKHBAR HARIAN METRO

Kanser kolon penyakit gaya hidup

Masalah pencernaan boleh terjadi pada sesiapa saja dan menjejaskan semua aspek kehidupan kita. Gejala kesihatan penghadaman seperti pedih ulu hati, sakit perut, cirit-birit dan sembelit boleh memalukan, tidak menentu dan dalam kes kanser kolorektal, ia juga boleh menjadi gangguan.

Kanser kolorektal menyumbang 14.2 peratus daripada kanser lelaki menjadikannya kanser paling biasa dalam golongan itu. Walaupun setakat ini statistik menunjukkan lelaki paling ramai menghidapi kanser usus, ia tidak bermakna penyakit itu tidak menyerang kaum wanita malah ia berada pada kedudukan ketiga paling banyak di negara ini.

Kanser ini yang menyerang kolon atau usus dan rektum iaitu bahagian usus besar yang membantu mencernakan makanan dan membuang bahan kumuh.

b6

Menjaga Perut Dan Usus Adalah Perkara yang MUSTAHAK. Tetapi kenapa kita disarankan berbuat demikian?

USUS Otak Kedua Manusia

Sarjana barat banyak memberi kenyataan bahawa usus adalah otak kedua manusia. Bayangkan jika otak manusia tidak berfungsi, bagaimana kehidupan seseorang boleh menjadi waras.

Saranan Tokoh Sarjana

Dalam islam juga menitik beratkan penjagaan usus dan perut. Banyak tokoh alim ulama’ yang menyarankan berwaspada dalam bab pemakanan, kerana perut adalah rumah penyakit.

Sistem Imun Manusia

80% sistem imun manusia berada di bahagian usus. Jika tidak di jaga dengan baik, bagaimana penyakit tak mudah datang. Saranan ini juga penting dalam mengelakkan penyakit lain.

Pusat Penghasilan Hormon

Terdapat berjuta-juta mikrobiom di dalam usus. Malah 90% hormon bahagia di terbitkan dari usus. Tekanan perasaan mampu membunuh mikrobiem usus.

Nikmat Yang Harus Disyukuri

Bakteria-bakteria yang baik di dalam usus, apabila hilang atau musnah. Sukar untuk dapatkan balik. Tubuh yang sihat adalah amanah yang perlu dijaga.

Menghalau MOOD yang tidak baik

Kesihatan yang baik tidak kira di usus atau di mana bahagian tubuh badan adalah penting bagi dalam menentukan Mood seharian kita. 

Jadi apa solusi untuk menjaga usus dan proses penghadaman anda ?

Ambillah serat atau fiber yang mempunyai kandungan prebiotic yang tinggi. Ramai orang menjamu makanan seharian , tapi lupa untuk mengambil fiber. Tentunya gaya dan diet pemakanan tidak akan jadi seimbang. 

Play Video

Bukan itu sahaja kelebihan acacia fiber. Ia juga telah di buktikan dalam jurnal kajian kesihatan yang lain bahawa ;

Acacia Fiber (Serat Akasia), atau Acacia Gum telah di gunakan berabad-abad dari zaman Mesir Purba sebagai makanan tambahan yang memberi kebaikan kepada kesihatan diri. Kelebihan yang ada pada Nutrel Acacia Fiber :

Perut

Usus

Jantung

Imun

Sekiranya anda menghadapi gejala  gastrik, gerd dan IBS, anda mungkin perlu  mempertimbangkan untuk menggunakan serat akasia dalam makanan anda yang di ambil bersama yogurt. 

Rujukan Jurnal  : Min YW, Park SU, Jang YS, Kim YH, Rhee PL, Ko SH, Joo N, Kim SI, Kim CH, Chang DK. Effect of composite yogurt enriched with acacia fiber and Bifidobacterium lactis. World J Gastroenterol. 2012 Sep 7

Sekiranya anda ingin menjaga tahap kolesterol anda, serat akasia mungkin dapat membantu anda. Sebuah laporan dalam Makanan dan Toksikologi kimia telah menemui bukti awal bahawa serat akasia boleh mengurangkan tahap kolesterol.

Rujukan Jurnal : Badreldin H. Ali, Amal Ziada, Gerald Blunden, Biological effects of gum arabic: A review of some recent research, Food and Chemical Toxicology, Volume 47, Issue 1, 2009

Penyelidikan awal menunjukkan bahawa serat akasia dapat membantu mengurangkan indeks jisim badan (BMI) dan peratusan lemak badan . Untuk satu kajian, wanita sihat mengambil acacia fiber atau plasebo setiap hari. Pada akhir tempoh kajian enam minggu, mereka yang telah mengambil acacia fiber mengalami penurunan yang signifikan dalam BMI dan peratusan lemak badan.

Rujukan Jurnal : Babiker R, Merghani TH, Elmusharaf K, Badi RM, Lang F, Saeed AM. Effects of Gum Arabic ingestion on body mass index and body fat percentage in healthy adult females: two-arm randomized, placebo controlled, double-blind trial. Nutr J. 2012;11:111. doi:10.1186/1475-2891-11-11

Sama ada kronik, atau sementara. Sembelit boleh menjadi sangat tidak selesa. Ia juga mencegah pembuangan toksin dan sisa yang sihat yang boleh menyebabkan masalah kesihatan dalam jangka masa panjang seterusnya akan membawa kepada buasir. Syukurlah, serat akasia ada di sini untuk menyelamatkan anda. 

Rujukan  Jurnal : Paolo Quitadamo, Paola Coccorullo, Eleonora Giannetti, Claudio Romano, Andrea Chiaro, Angelo Campanozzi, Emanuela Poli, Salvatore Cucchiara, Giovanni Di Nardo, Annamaria Staiano, A Randomized, Prospective, Comparison Study of a Mixture of Acacia Fiber, Psyllium Fiber, and Fructose vs Polyethylene Glycol 3350 with Electrolytes for the Treatment of Chronic Functional Constipation in Childhood, The Journal of Pediatrics, Volume 161, Issue 4, 2012

Keletihan, kelalaian, pening atau serabut otak boleh disebabkan oleh usus yang tidak sihat. Jangkitan dan penyakit berulang juga bermula di usus, kerana 80% keseluruhan sistem imun terletak di sana. Bakteria usus memainkan peranan penting dalam selera makan dan metabolisme. Acacia fiber adalah  merupakan sumber  prebiotik / pendorong pertumbuhan bakteria baik dalam usus anda. 

Rujukan Jurnal :  Calame, W., Weseler, AR, Viebke, C., Flynn, C., & Siemensma, AD (2008). Gum arabic menetapkan fungsi prebiotik pada sukarelawan manusia yang sihat dengan cara yang bergantung pada dos. Jurnal Pemakanan British, 100 (06), 1269. doi: 10.1017 / s0007114508981447

Keletihan, kelalaian, pening atau serabut otak boleh disebabkan oleh usus yang tidak sihat. Jangkitan dan penyakit berulang juga bermula di usus, kerana 80% keseluruhan sistem imun terletak di sana. Bakteria usus memainkan peranan penting dalam selera makan dan metabolisme. Acacia fiber adalah  merupakan sumber  prebiotik / pendorong pertumbuhan bakteria baik dalam usus anda. 

Rujukan Jurnal :  Calame, W., Weseler, AR, Viebke, C., Flynn, C., & Siemensma, AD (2008). Gum arabic menetapkan fungsi prebiotik pada sukarelawan manusia yang sihat dengan cara yang bergantung pada dos. Jurnal Pemakanan British, 100 (06), 1269. doi: 10.1017 / s0007114508981447

Anggaran “TEMPOH MULA PROJEK”

Jenis AKASIA GUM yang sah

Beribu-ribu jenis akasia tumbuh di bumi. Walau bagaimanapun, menurut Food Codex, akasia gum hanya boleh berasal dari 2 jenis pokok akasia: Acacia Senegal ( 100%  Organik yang di jual oleh brand Nutrell) dan Acacia Seyal.

5/5
“ Saya telah mencuba banyak jenis serat untuk meredakan sembelit. Acacia Hashab adalah yang terbaik. Ia tidak mengubah tekstur dan rasa makanan”
Hassan J.
5/5
“ Saya tahu tentang akasia Senegal dalam WebMD. Setelah puas mencari acacia fiber yang berkualiti, saya menemui acacia hashab di online. Pergerakan usus & perut saya jauh lebih baik. Saya mengalami masalah kembung, angin & buasir selama beberapa tahun. Perbezaan agak ketara selepas pengambilan 1 bulan”
Zamri Kadir
5/5
Tahun 2020 saya buat scop di Hospital Pantai melalui mulut dan dubur kerana Dr. mengesyaki perut dan usus saya bermasalah. Alhamdulillah, saya hanya mempunyai IBS dan bukan cancer. Saya amalkan acacia fiber selepas pembedahan tersebut, ia sedikit sebanyak meringankan beban IBS saya. Pesan saya, ambillah fiber yang cukup. Jaga usus"
Wan Azhan
5/5
“ Saya mula ambil acacia fiber bila suami saya dah ambil berbulan-bulan. Hasil yang menakjubkan kerana berat badan saya maintain. I love it “
Zara Yusof

"Bagi Menghargai Jasa Tuan2 Yang Telah Faham Kebaikan NUTREL ini, Kami Ada Berita Baik"

Ramai yang telah mendapat manfaat NUTREL ACACIA FIBER ini. Kini tiba masanya untuk anda mendapatkan rasa selesa, aktif dan happy mood yang telah lama hilang dari hidup anda. Jom jadi sihat bersama kami!

Sila simpan resit anda sebagai bukti pembelian

Dan BERPELUANG untuk menyertai CABUTAN BERTUAH!

Pemenang bakal memenangi hadiah misteri atau supply NUTREL selama 3 BULAN!!! (Worth RM390)

Kita semua sibuk dalam URUSAN SEHARIAN dan BUKAN MUDAH nak jaga pemakanan.
Takkan setiap kali ke restoran kita nak cek kadar serat baru order makan! Tak sempat bang!

Sebelum Membuat Pembayaran, Jom Tonton Video Penggunaan NUTREL

"Waktu yang terbaik pengambilan NUTREL ACACIA FIBER adalah waktu pagi"

Ikuti langkah-langkah mudah cara pengunaan NUTREL ACACIA FIBER bersama Zara Yusof

"Pastikan bekas disimpan dengan rapi untuk penjagaan produk"

Ikuti langkah-langkah mudah cara pengunaan NUTREL ACACIA FIBER bersama Zara Yusof

"Saya suka campurkan dengan HERBAL TEA. Boleh juga dicampur dengan pelbagai jenis air"

Ikuti langkah-langkah mudah cara pengunaan NUTREL ACACIA FIBER bersama Zara Yusof

"Saya mengalami masalah kembung, angin & buasir selama beberapa tahun. Perbezaan agak ketara selepas pengambilan 1 bulan”

Penghantaran
Selamat

Platform Pembayaran
Dipercayai

Kualiti Produk
Terjamin

Notifikasi Status
Order

badge

PROMOSI TERHAD

Bagi pembelian untuk waktu terhad ini, anda akan mendapat potongan harga yang lebih dari harga retail dan juga FREE SHIPPING

RM69.90

Platform Pembayaran Selamat