Nutrel

Pertama Di Malaysia

Hanya Yang Terbaik

Premium Acacia Senegal ( Hashab)

"Acacia senegal adalah pokok yang tumbuh liar dan secara semula jadi di kawasan gersang Somalia, Kenya, Ethiopia dan Tanzania."

Acacia senegal adalah pokok yang tumbuh liar dan secara semula jadi di kawasan gersang Somalia, Kenya, Ethiopia dan Tanzania. Ia menghasilkan getah yang mengeras menjadi gum organik semula jadi. Pokok ini boleh menghasilkan gum dari usia tiga tahun hingga dua puluh lima tahun dan Gum Arab yang dihasilkan oleh Acacia senegal sering disebut sebagai Gum Hashab . Gum ini adalah 100% Organik Liar dan di Tuai liar.

"Acacia Senegal (Hashab) mempunyai gred lebih tinggi
daripada Acacia Seyal (Talha)

Kebanyakan orang keliru dalam mengenalpasti jenis akasia gum kerana kebanyakan penjual atau pembekal tidak memberi maklumat spesifik tentang jenis akasia gum yang di jual. Justeru, pelbagai harga di letakkan untuk memenangi hati pelanggan. Terdapat juga penjual yang tidak bertanggungjawab membekalkan gum daripada jenis serbuk gum pokok lain yang tumbuh di Iran dan sebagainya. Maka, kami mengambil inisiatif dengan memberi informasi yang jelas tentang akasia gum yang di jual oleh jenama Nutrel adalah 100% akasia gum jenis Hashab dan bukan dari jenis yang gred rendah. Pihak kami juga menjalankan ujian makmal di UKM UNIPEQ untuk memastikan ketulenan ini.

MAKLUMAT TAMBAHAN

Negara Asal Ethiopia, Kenya, Somalia, Tanzania
Kaedah Pengumpulan Manual (Dengan Tangan)
Organik Ya
Kaedah Penanaman Liar Dan Semulajadi
Proses Pengekstrakan Tuaian Secara Semulajadi
Bahagian Tanaman Yang Digunakan Gum Pokok
Proses Kedua (Industri) Menjadi Serbuk (Untuk Kegunaan)